Recent is gemeente Ooststellingwerf klant geworden bij Steunwijzer. Inwoners en professionals in het Sociaal Domein kunnen makkelijk zelf op zoek gaan naar informatie over zorg, welzijn, werk, opvoeden, geldzaken, vrije tijd etc in de gemeente Ooststellingwerf. Dit maakt het proces van het vinden van passende zorgaanbieders eenvoudiger voor zowel inwoners als professionals.

De samenwerking verloopt goed. Katja Moesker is Programmamanager bij gemeente Ooststellingwerf. Zij beschrijft uitgebreid haar ervaring:

“Wij willen het inwoners makkelijk maken om zelf op zoek te gaan naar info over zorg, welzijn, werk, opvoeden, geldzaken, vrije tijd etc in onze gemeente. Het is mooi als mensen zelf kunnen zoeken wat er is en wat het beste aansluit bij hun vraag. Maar ook voor professionals is dit heel handig. Zo stimuleren we het gebruik van het ‘gewone’. De dingen waar je gebruik van kunt maken zonder een indicatie of verwijzing. Daarnaast hebben we ook het door de gemeente gecontracteerde aanbod in de kaart opgenomen.

Na een oriëntatieronde langs verschillende bedrijven die een sociale kaart faciliteren kozen we voor Steunwijzer omdat zij een product bieden dat al langer staat en zijn waarde bewezen heeft. Daarnaast vonden we de mensen van Steunwijzer de meest flexibele meedenkers. Soms lopen we aan tegen de grenzen van het format van Steunwijzer, bijvoorbeeld als wij net iets anders willen dan hoe het bedacht is. In dat geval denken ze goed mee, op zoek naar oplossingen binnen het format. En daar waar nodig verbeteren ze hun format, als zij inschatten dat dit ook een verbetering is voor andere klanten.

We zijn vooral tevreden over de betrokken manier waarop ze ons begeleiden en over hun klantgerichte beschikbaarheid als we tegen vragen of knelpunten omgaan. Het leeuwendeel van het werk moet door de organisaties zelf en door ons als ‘eigenaar’ van de sociale kaart gebeuren. Dit moet je niet onderschatten. Maar Steunwijzer is altijd op de achtergrond aanwezig om je met raad en daad te helpen. Op dit moment is de sociale kaart nog in ontwikkeling, maar dit voorjaar verwachten we een gebruiksvriendelijke en zo compleet mogelijke digitale sociale kaart te hebben die makkelijk up to date te houden is.

Steunwijzer is een SaaS-applicatie leverancier die gemeenten en zorgregio’s helpt bij het organiseren van zorgaanbod in hun regio. Dankzij Steunwijzer hebben gemeenten en zorgregio’s volledig zicht op alle zorgaanbieders in hun regio. Hierdoor kan de hulpvraag van een inwoner efficiënt gekoppeld worden aan het beschikbare zorgaanbod.

De sociale kaart van Ooststellingwerf bekijk je hier: www.socialekaartooststellingwerf.nl

Heb je ook behoefte aan een uitgebreide sociale kaart voor jouw regio? Neem contact met ons op via 085 – 30 33 464.

Klantenservice

Krijg persoonlijk advies.

Bel ons vandaag nog op 085 – 30 33 464

Klantenservice